Jakiego Laptopa kupić ?
Zwiń
X
-
Biszczu nie bierz tego z tym twardzielem 500gb bo sie psuja te dyski na potege. kolega mowil zeby unikac wlasnie tych.
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Zamieszczone przez Biszczuhttp://allegro.pl/laptop-lenovo-thinkpad-edge-e530c-i3-3110-8gb-win7-i3715990264.html
Ten mi się podoba. Faktycznie te ThinkPady są takie niezawodne? Budżet przekroczony...
Obecnie laptopy Lenovo nie mają nic wspólnego z IBM i wypisywanie gdzieś tam Lenovo IBM to po prostu bzdury. Nawet sławna seria T i W ThinkPada została sprofanowana przez lenovo i według mnie ostatnią, która zasługuje na to miano to T420.
Według mnie jeszcze nowe serie biznesowe Della i HP są OK jakość i wytrzymałość na naprawdę wysokim poziomie. Mam tu na myśli głównie serię HP Elitebook i Dell Latitude (e6xxx) , Precision. Jak również sam serwis działa wyśmienicie. Więc dla kontrastu proponuję zerknąć na te serie nawet: używane, z outletu, refuby w podobnym budżecie
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli masz gdzieś w okolicy ich sklep to zawitaj do niego i niech pokazują co to jest. Zdjęcia widać czasami w błąd wprowadzają.
Podoba mi się ten najdroższy z oferty - pytanie czy do Twoich wymagań potrzeba aż tak dopasionego sprzętu.
Ok niech inni wypowiedzą się w temacie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczuno właśnie 2 z nich macałem i mają fajne pseudo szczotkowane aluminium ale tego B5400 nie tykałem, bo go nigdzie nie znalazłem
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczuhttp://www.x-kom.pl/p/168674-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-b5400-i3-4000m-8gb-500-dvd-rw-7hp64x.html
W opisie pewnie wkradł się błąd i nie ma Giga LAN tylko zwykły 100 Mbit LAN.
Pomacaj laptopy na żywo w jakimś markecie przed kupnem żeby było wiadomo czego się od nich można spodziewać (wykonanie, kolorystyka itp.)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sesikmam 2 yogi 11(tegra) i 11s(intel i5) (tu też trzeba rozkręcać żeby wymienić baterie) baterie trzymają odpowiednio 10h i 6h przy ciągłym obciążeniu, oba mam pół roku mniej więcej, więc uważam to za dobry wynik.
Ja swojego rozrecam dwa razy w miechu wec mi to noe przeszkadza ze bateia pod obudowa jest. Najlpesze jest to ze bateie sa ogulnie w lapkach dobre tylko elektronika w baterii ma licznik ladowan i rozladowan i ona po zresetowaniu przywraca pojemnosc prawdziwa bateryjki. Nie jeden juz po restarcie baterii ktora tryzmaal 10 minut mial ponad 1 h trzymania.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez BiszczuFaktycznie te ThinkPady są takie niezawodne?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie kupił bym lapka u którego nie ma podswietlonej klawiatury.
Taka mała bzdurka, ale naprawdę warto ją mieć.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczuhttp://allegro.pl/laptop-lenovo-thinkpad-edge-e530c-i3-3110-8gb-win7-i3715990264.html
Ten mi się podoba. Faktycznie te ThinkPady są takie niezawodne? Budżet przekroczony...
Zostaw komentarz:
-
-
Biszczu, łaź po sklepach i sprawdzaj przy czym ci się najlepiej pracuje, czy rozmieszczenie klawiszy odpowiada, czy zawiasy matrycy nie wyglądają na słabe, czy obraz na monitorze odpowiada, czy wentylatory nie zasuwają non-stop przy niewielkim obciążeniu (bo jest to wqrwiające).
Na markę nie patrz, bo to i tak wszystko to prawie to samo :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczua może jednak ten
ma kartę graficzną dedykowaną
1 TB dysk twardy
8 GB ramu
W takim przypadku nie znajdzie się jakiegoś konsensusu. Cokolwiek byś nie wybrał z tego co pisaliśmy ostatnio będzie OK. Te pewne różnice będą tylko Tobie niepotrzebnie błądzić po głowie i przypominać a może tamten byłby lepszy, a może innej formy, a może ten ciut droższy, a może ... szkoda sobie głowę zawracać. jak pójdziesz do sklepu to sprzedawca zasieje Ci jeszcze większy mętlik :P
[ Dodano: Nie 19 Sty, 14 00:02 ]
Osobiście brałbym laptopa który ma fajny dźwięk (kiedyś suba miały Delle XPSy i do tego podświetlana klawiaturka i fajny procek i inne fajne bajery) ale cena takiego to min 4 tys. zł :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 19 Sty, 14 00:06 ]
Ok zostawiam Ciebie z wątpliwościami co wybrać - ja w tych wszystkich wypowiedziach w sumie wyraziłem swoje zdanie sugerując się Twoimi wytycznymi.
Za dużo wszystkiego jest na rynku żeby po zakupie powiedzieć - kupiłem fajny sprzęt za rozsądne pieniądze i nie ma nic innego lepszego/fajniejszego w tej cenie. Zawsze będzie pewien niedosyt po zakupie bo za kilka dni pokaże się laptop w tej cenie z inną konfiguracją o której Tobie chodziło ...
Po prostu kup sprzęt który w głównych założeniach spełnia Twoje kryteria i zapomnij o całej reszcie oferty
Zostaw komentarz:
-
-
A jednak oba mają 100Mbit LAN (na samym końcu aukcji podali sprostowanie)
Zostaw komentarz:
-
-
4 generacja ma lepszą grafikę zintegrowaną więc jak zdecydujesz się na coś bez dedykowanej to warto dopłacić, jest też bardziej energooszczędna. Ram można dołożyć samemu jeśli okaże się, że za mało a producenci czy sprzedawcy zawsze sobie sporo wołają za takie rzeczy jak RAM czy HDD.
Zostaw komentarz:
-
-
Kupując prze internet masz te 10 dni na odstąpienie od umowy a sklep x-kom w 100% mogę polecić bo już kilka sprzętów u nich kupiłem (i nie reklamowałem). WIzyta w ich sklepie fizycznym zmusza do odstania kilku minut w kolejce (Cz-wa) a i tak magazyn mają w innym miejscu i każą pprzyjśc na drugo dzień (tym bardziej że nie mieszkam w Czwie) więc kupuję przez internet
[ Dodano: Sob 18 Sty, 14 23:37 ]
Zamieszczone przez Biszczuhttp://allegro.pl/laptop-...3880523965.html
Zamieszczone przez Biszczuhttp://allegro.pl/laptop-...3863397066.html
Tak więc niby te same a jednak inne
Zostaw komentarz:
-
-
Więc może żeby nie przepłacać dodatkowo kupić jednak coś w tej konfiguracji co pisaliśmy ale z i3-3.. i 8Gb Ram niż i3-4.. z 4 Gb Ramu
[ Dodano: Sob 18 Sty, 14 23:29 ]
Zamieszczone przez Biszczuznaczy się taki FL
a może coś jeszcze fajnego znalazleś na ich stronie i mógłbyś polecić ??
Ja jakieś 2 miesiące temu kupiłem laptopa Fujitsu - fajny parametrami ale matrycęma minimalnie walniętą - ma 1 piksel co nie świeci wszystkimi barwami i na czarnym tle świeci na czerwononie zauważyłem tego na początku bo poździerałem wszystkie folie z laptopa i pewnie nie uwględniliby tych 10 dni na odstąpienie od umowy bo sprzęt nosił ślady użytkowania (zdarta folia ochronna)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczujeżeli mam być szczery to nie wiem o co chodzi z tymi procesorami i3-4 lub i3-3
WYchodzi na to że procesory i3-3... będą zastępowane nowym modelem i3-4 ot i wszystko coś jak nowy model auta najpierw robią oba modele razem a później zostaje tylko ten nowszy model
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczumaksiu, znaczy się taki ?
http://allegro.pl/laptop-lenovo-b540...892770567.html
[ Dodano: Sob 18 Sty, 14 23:17 ]
ja mam i-5 3-ciej generacji tak więc jest kwestia czy i3-3... czy dopłacić parę zł i mieć i3-4... (osobiście nie znam różnicy pomiędzy tymi prockami poza ceną na niekorzyść tego 4-tej generacji)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczua takie coś
kupiło go 11 osób, więc nie jest chyba taki fatalny
Poza tym co pisałeś o matrycach ten ma błyszczącą i osobiście te 4 Gb Ramu to istne minimum wolałbym dorzucić parę zł i mieć 8Gb
Przeglądając ich ofertę ze stronki (nie z allegro a tam widać są ciut tańsze) wpadł mi w oko http://www.x-kom.pl/p/168674-noteboo...rw-7hp64x.html
Preocek jest młodszy i3-4.. )pisząże to 4 generacja procka) a nie i3-3... i Ramu ma 8Gb - można poszukać na allegro tego modelu może będzie ciut tańszy
Zostaw komentarz:
-
-
przeglądam ich ofertę ale właśnie przez przypadek zamknąłem ich stronkę :P
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez BiszczuKażdy mówi coś innego
Mi osobiście nie podobają się laptopy z szarym plastikiem - wolę czarne bo nie rzucają się tak w oczy jak te 2 kolorowe. Każdy ma inne wymagania jeden woli matrycę błyszczącą inny matową jeden chce z osobną klawiaturą numeryczną inny nie - można dostać pierdolca od tego
[ Dodano: Sob 18 Sty, 14 22:49 ]
Zamieszczone przez Biszczumaksiu, ok to co byś polecił ?pozukam czegoś na x-komie i postaram się coś podesłać (ten sam temat wałkuję z innym OCPkiem) przyjmuję od 2 tys. zł za max cena
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczusesik poleca tego:
http://allegro.pl/szary-l...3869336372.html
Zostaw komentarz:
-
-
Biszczu, ja swojego laptopa wybierałem 2 tygodnie ! Osobiście polecam i3 bez dydykowanej grafiki, min 4 Gb Ramy, Hdd 500 Gb, polecam usb 3.0 i pendrivy obslugujące usb 3.0 fajna zabawa przy przerzucaniu dużych plików, sytsem Win 7 czy Win8 kwestia czasu żeby nauczyć się każdego z nich (najlepiej mieć WIn 7 z możliwością upgrade do Win8) Słyszałem że x-kom oferuje takie rozwiązania po wcześniejszym kontakcie tel jak nie ma tego w ofercie danego laptopa
[ Dodano: Sob 18 Sty, 14 22:33 ]
procesory i3-3... min 2,0 Ghz słabszych nie ma co kupować (osobiście poszedłem w i5 2,5GHz na rdzeń i nie narzekam - przy Win8 smiga aż miło
Zostaw komentarz:
-
-
Biszczu, tan lenovo wygląda interesująco (po za stwierdzeniem stan praktycznie idealny) tylko pytanie (czy będziesz go używał do bardziej zaawansowanych gier - przyznaję że nie czytałem tego tematu od początku dlatego pytam) jeśli nie będziesz korzystał to odrębna grafika wydaje się zbędna ponieważ procesory i3 mają układ graficzny wbudowany w siebie.
Wracając do sklepu x-kom (osobiście polecam) to nie patrz na to co daje producent - w każdej chwili przy zakupie (przed otrzymaniem sprzętu) możesz go dodatkowo ubezpieczyć np przed uszkodzeniami mechanicznymi oni mają coś takiego w swojej ofercie - wystarczy jeden telefon przed zakupem aby być pewnym czy dany sprzęt podlega temu ubezpieczeniu (tanie chińskie tablety nie ubezpieczają)
Ten Asus ma cieńki procesor i brak systemu
Zostaw komentarz:
-
-
8.1 jest dużo przyjaźniejszy niż 8 wg mnie :wink: A całośc dużo szybsza niż 7. Chociaż fakt, przestawienie się może być na początku problematyczne.
A ja swojego nowiutkiego ASUSa kupiłem, odebrałem, poleżał pare dni bo nie miałem czasu a jak się za niego wziąłem to dopiero dojrzałem rysy na zawiasie i koślawego touchpada, poszedł na reklamację :lol: A wydawało mi się że tak dokładnie go obejrzałem przy odbiorze...
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: